Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στα Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούνται από έναν σχηματισμό μοναδικών και τεράστιων βράχων, πάνω από την Καλαμπάκα. Το όνομά τους σημαίνει κυριολεκτικά Μετέωρα δηλαδή "αιωρούνται στον αέρα" και συνδέεται στενά με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα Ορθόδοξων Μοναστηριών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τα Μετέωρα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Εύβοια, επιλέγοντας την εβδομαδιαία εκδρομή που διοργανώνεται από το Trogadas Travel.

Πρόγραμμα εκδρομής

06:00
Αναχώρηση από:
  • Πευκί
  • Νέο Πύργο
  • Λουτρά Αιδηψού
08:00
Φέρρυ από Αγιόκαμπο για Γλύφα.
3 hours
Διασχίζουμε την Εθνική οδό προς Καλαμπάκα. (3 ώρες διαδρομή με μια σύντομη στάση ενδιάμεσα για καφέ και ξεκούραση).
12:00
Άφιξη στα Μετέωρα.
2 hours
Επίσκεψη σε δυο από τα μεγαλύτερα Μοναστήρια.
2 hours
2 ώρες ελεύθεροι για φαγητό στην Καλαμπάκα.
16:00
Αναχώρηση για λιμάνι Γλύφας με μια σύντομη στάση.
20:00
Φέρρυ από Γλύφα για Αγιόκαμπο.
20:45
Άφιξη στην Αιδηψό , Νέο Πύργο και Πευκί .
Παρακαλούμε να θυμάστε πως οι ώρες έναρξης και το πρόγραμμα των εκδρομών μας, μπορεί να αλλάξει ανάλογα των καιρικών συνθηκών ή την εποχή του χρόνου.
Να συμβουλεύεστε πάντα το χρονοδιάγραμμα όπως είναι τυπωμένο στο εισιτήριο σας και να επιβεβαιώνετε την ώρα παραλαβής σας από το λεωφορείο μας με την ομάδα μας.


Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής

Η περιήγησή μας στα Μετέωρα πραγματοποιείται περίπου μία φορά την εβδομάδα. Τα λεωφορεία μας ξεκινούν στις 06:00 το πρωί από το γραφείο μας στο Πευκί και στη συνέχεια περνάνε από το Νέο Πύργο και τα Λουτρά Αιδηψού με προορισμό το λιμάνι του Αγιόκαμπου.

Το πλοίο από το λιμάνι του Αγιόκαμπου αναχωρεί στις 08:00 για τη Γλύφα. Αφού φτάσουμε στη Γλύφα, θα κάνουμε περίπου 3 ώρες διαδρομή για τα Μετέωρα. Φυσικά, στη μέση της διαδρομής μας, θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη στάση για καφέ και σνακ.
Γύρω στο μεσημέρι, φθάνουμε στα Μετέωρα. Θα επισκεφθείτούμε δύο από τα σημαντικότερα μοναστήρια. Η ξενάγηση μας εκεί θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Ανάλογα με την εποχή του χρόνου τα μοναστήρια που είναι ανοιχτά για το κενό διαφέρουν, επομένως, μπορείτε να συμβουλευτείτε το πρόγραμμα για το 2016 το οποίο θα βρείτε παρακάτω.
Ο τελευταίος προορισμός μας είναι η πόλη της Καλαμπάκας, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα Μετέωρα και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στους βράχους.
Θα έχετε 2 ώρες ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη, να γευματίσετε, να πιείτε καφέ, να κάνετε ψώνια, ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε. Θα συναντηθούμε και πάλι γύρω στις 16:00 για την επιστροφή μας στην Εύβοια.
Θα φθάσουμε στο λιμάνι της Γλύφας περίπου στις 19:00 και θα πάρουμε το φέρρυ των 20:00. Στη συνέχεια, η ομάδα μας θα σας μεταφέρει πίσω στα αρχικά σημεία συνάντησης στα Λουτρά Αιδηψού, στο Νέο Πύργο & στο Πευκί.


Μετέωρα - Βίντεο


Στάσεις Λεωφορείου