Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στο Ντουμπάι

Μαγευτείτε από το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι! Το εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Αεροπορική Εκδρομή
5, 6 ή 8 ημέρες

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Άφιξη στο Ντουμπάι. 
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο της Αθήνας και αναχωρούμε με την πτήση μας για το Ντουμπάι. Με την άφιξη μας, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο για την πρώτη μας διανυκτέρευση στον κοσμοπολίτικο αυτόν προορισμό. 

2η μέρα: Ξενάγηση στο Ντουμπάι.
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπάι. Η πρώτη μας επίσκεψη είναι στην Ντουμπάι Μαρίνα, ένα τεχνητό κανάλι το οποίο περνάει ανάμεσα από ουρανοξύστες. Θα σταματήσουμε για φωτογραφίες μπροστά στον ψηλότερο στρυφογυριστό ουρανοξύστη του κόσμου. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Φοίνικα της Τζουμπέιρα, το 8ο θαύμα στον κόσμο! Θα διασχίσουμε το νησί για να φτάσουμε στον κυματοθραύστη ενώ ταυτόχρονα θα θαυμάζουμε μοναδικά κτήρια, ξενοδοχεία αλλά και το Aquaventure, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με νεροτσουλήθρες. Επίσης θα θαυμάσουμε τις βίλες που βρίσκονται στα φύλλα του φοίνικα, που αποτελούν ιδιοκτησία πολλών διασήμων. Θα πραγματοποιήσουμε στάση για φωτογραφίες στον κυματοθράυστη, μπροστά στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Ατλάντις. 

Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην περιοχή της Τζουμέιρα - την πιο ακριβή περιοχή του Ντουμπάι - και στον παραλιακό της δρόμο. Θα καταλήξουμε για φωτογραφίες στο Madinat Jumeirah, ένα σύμπλεγμα παραδοσιακών ξενοδοχείων, μαγαζιών, εστιατορίων και τεχνητών καναλιών, αφού πρώτα περάσουμε από διάφορα παλάτια Σεϊχηδων. Η επόμενη στάση μας είναι και πάλι για φωτογραφίες, έξω από το μοναδικό 7στερο ξενοδοχείο του κόσμου το Burz Al Arab.  

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κέντρο Ισλαμικής τέχνης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μοναδικά κομμάτια που στόλιζαν παλιά παλάτια, ενώ θα έχετε ελεύθερο χρόνο να κάνετε μία βόλτα ή να απολαύσετε έναν καφέ. Θα ακολουθήσουμε μία διαδρομή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Τζαμί της Τζουμέιρα και το Σπίτι της Ένωσης - το σημείο που υπογράφηκε το 1971 η συνθήκη της ένωσης των εμιράτων, για να καταλήξουμε στην περιοχή Ντέιρα, στην οποία θα φτάσουμε μέσω υποθαλάσσιου τούνελ. Εκεί, θα έχετε ελεύθερο χρόνο να κάνετε τις αγορές σας στα παζάρια χρυσού και μπαχαρικών. 

Ακολουθεί η Μικρή Βενετία του Ντουμπάι, το Creek, όπου χρησιμοποιώντας τα πλωτά ταξί θα βρεθούμε στο Μπαρ Ντουμπάι. Εκεί θα δούμε την περιοχή Μπαστάκια, τα πρώτα σπίτια με ανεμοδόχους της πόλης, το φρούριο Αλ Φαχίντι, το παλάτι της Σέιχα Μάριαμ, την περιοχή που φιλοξενεί τα αραβικά προξενεία και το Παλάτι του Σείχη Μωχάμεντ Αλ Μακτούμ κυβερνήτη του Ντουμπάι και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο δρόμο με τα παγώνια. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε πολυτελές ξενοδοχείο. 

Στο τέλος της ξενάγησης μας, θα διασχίσουμε τον πιο κεντρικό δρόμο του Ντουμπάι, τον δρόμο Σείχη Ζάιντ, όπου θα θαυμάσουμε τον ψηλότερο πύργο του κόσμου τον Burj Khalifa, τους δίδυμους πύργους του Ντουμπάι τους Emirates Towers, το διεθνές κέντρο εμπορίου αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο. 

Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. 

Για το βράδυ, προτείνουμε να επιλέξετε την βραδινή περιήγηση στο Ντουμπάι “Dubay by night”, όπου θα θαυμάσουμε τα μεγαλύτερα συντριβάνια στον κόσμο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Madinat Jumeirah - σύμπλεγμα με μαγαζιά με είδη λαικής τέχνης, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο σε κλειστό χώρο, στο ξενοδοχείο Atlantis. 

3η μέρα: Ντουμπάι και Σαφάρι με Jeep. 
Το πρωινό σας είναι ελεύθερο ώστε να απολαύσετε τον χρόνο σας όπως επιθυμείτε. 
Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για σαφάρι εκδρομή στην έρημο, η πιο δημοφιλής και αγαπημένη μέρα για μικρούς και μεγάλους! Μια μέρα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας, θα σας προσφέρει γέλιο και την εμπειρία να βρεθείτε στη μέση της απέραντη ερήμου! 
Θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με κλιματιζόμενα 4x4 jeep και σε περίπου μία ώρα, θα φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης του σαφάρι. Θα απολαύσουμε την οδήγηση στην έρημο με τους έμπειρους οδηγούς μας και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στη μέση της ερήμου, σε φάρμα με καμήλες και θα απολαύσουμε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στην έρημο και το παιχνίδι του ήλιου με τα χρώματα της άμμου! 

Στη συνέχεια θα διασχίσουμε μία προστατευόμενη περιοχή στο Ντουμπάι όπου θα θαυμάζουμε όρυγχες και γαζέλες που ζουν ελεύθερα εκεί. Θα καταλήξουμε στις τέντες των βεδουίνων όπου θα απολαύσουμε υπέροχες δραστηριότητες και δείπνο: sandboard (κατάβαση αμμόλοφων με σανίδα), βόλτα με καμήλες ενώ θα μας υποδεχτούν με τσάι, αραβικό καφέ και χουρμάδες. Επίσης, θα απολαύσουμε κάποια πρώτα παραδοσιακά ορντέβρ μέχρι να ετοιμαστεί το δείπνο μας. Μπορείτε να κάνετε παραδοσιακά τατουάζ με χέννα, να καπνίσετε ναργιλέ και να απολαύσετε τον χορό μίας έμπειρης αιγύπτιας χορεύτριας της κοιλιάς. 
Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Εκδρομή στο Άμπου Ντάμπι. 
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο από τα 7 εμιράτα που αποτελούν τη χώρα. Κατά τη διαδρομή μας, θα περάσουμε και πάλι από τον δρόμο του Σείχη Ζάιντ, τη Ντουμπάι Μαρίνα, αλλά και την περιοχή Jebel Ali που αποτελεί την κατασκευαστική και βιομηχανική ζώνη του Ντουμπάι, όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο τεχνητό λιμάνι στον κόσμο. Θα πραγματοποιηθεί και μία μικρή στάση στα μέσα της διαδρομής μας, η οποία είναι 190 χιλιόμετρα. 

Μόλις φτάσουμε στο Άμπου Ντάμπι θα ξεναγηθούμε στο μεγαλοπρεπές τζαμί του Σείχη Ζάιντ, φτιαγμένο αποκλειστικά από μάρμαρο και χρυσό. Μέσα στο τζαμί θα θαυμάσουμε το μεγαλύτερο μονοκόμματο χειροποίητο χαλί στον κόσμο. Θα περάσουμε την περιοχή με τα 17 παλάτια των γιων του Σείχη Ζαιντ και θα καταλήξουμε στο παλάτι του τωρινού κυβερνήτη του Άμπου Ντάμπι, του Σείχη Χαλίφα. Κατόπιν διαθεσιμότητας μπορούμε να πάμε για καφέ στο Emirates Palace, ξενοδοχείο 6 αστέρων το οποίο είναι γεμάτο με χρυσό, μάρμαρο και γρανίτη σε όλους τους χώρους του. 

Θα καταλήξουμε στο πιο μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Marina Mall όπου και θα έχουμε ελεύθερο χώρο. Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το πολιτιστικό χωριό της πόλης, το Heritage Village. Από εκεί θα καταλήξουμε σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο για γεύμα, διασχίζοντας τον δρόμο Corniche που είναι ο ομορφότερος δρόμος της χώρας. 

Στην επιστροφή θα πραγματοποιήσουμε στάση στην πίστα Formula 1 “Ferrari World” στο Yas Island. Το απόγευμα αναχωρούμε για το Ντουμπάι. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Burj Al Arab (για καλύτερη εξυπηρέτηση σας θα πρέπει να κάνετε κράτηση από το γραφείο μας, πριν την αναχώρηση σας). 

5η μέρα: Ελεύθερη μέρα στο Ντουμπάι.
Απολαύστε το πρωινό σας στο ξενοδοχείο και τη μέρα σας στη μαγευτική αυτή πόλη ελεύθερα. Σας προτείνουμε να απολάυσετε μία κρουαζιέρα στο κανάλι, με δείπνο και φολκλορικό σόου (δηλώστε συμμετοχή στον αρχηγό σας). 

6η μέρα: Επιστροφή στην Αθήνα.
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Ο αντιπρόσωπος μας θα είναι μαζί σας για να σας βοηθήσει για οτιδήποτε χρειαστείτε κατά το check in και τα διαδικαστικά του αεροδρομίου. Επισκεφτείτε τα αφορολόγητα μέχρι την επιβίβαση σας. Επιστροφή στην Αθήνα με υπέροχες αναμνήσεις. 

Η εκδρομή στο Ντουμπάι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα,
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας,
  • Πρωινό σε μπουφέ,
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού,
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός,
  • Ξενάγηση πόλης και βόλτα στη Madinat Jumeirah - Έλληνας Αρχηγός & Γεύμα,
  • Σαφάρι με jeep και δείπνο,
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου,
  • Ενημερωτικά έντυπα,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο κόστος της εκδρομής μας δεν περιλαμβάνονται: φόροι αεροδρομίων, φόροι πόλης, φιλοδωρήματα, ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα. 

Σημείωση: 
Η ροή του προγράμματος και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και τις ώρες λειτουργίας των χώρων που θα επισκεφτούμε. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα το παραλάβετε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μας. 

Ενημέρωση:
Το 5ήμερο πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς την 4η ημέρα. Το 8ήμερο πρόγραμμα πραγματοποιείται με 2 επιπλέον ελεύθερες ημέρες.