Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στο Κάιρο - Αίγυπτος

Ζήστε ανεπανάληπτες στιγμές με μια εκδρομή στην καρδιά του Αραβικού κόσμου, το Κάιρο. 

Αεροπορική Εκδρομή
4 ημέρες

Ημερομηνίες ταξιδίου στο Κάιρο:
Φεβρουάριος: Κάθε Τρίτη & Παρασκευή (4 ή 5 ημέρες)
Φεβρουάριος επιπλέον αναχωρήσεις: 24 και 25/02 (4 ή 5 ημέρες)

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στο Κάιρο:
Καλώς ήρθατε στο Κάιρο ή αλλιώς Αλ Καχίρα, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου και την πόλη των χιλίων μιναρέδων. Αμέσως μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο και έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη μέσω μίας πλωτής κρουαζιέρας σε πλωτό εστιατόριο. Θα απολαύσετε το μαγευτικό νυχτερινό Κάιρο και το δείπνο σας, παρακολουθώντας μία φολκλορική παράσταση. 

2η μέρα: Ξενάγηση στο Κάιρο:
Η ξενάγηση μας στο Κάιρο ξεκινάει με την επίσκεψη μας στο Αρχαιολογικό μουσείο του Καίρου, το οποίο στεγάζει περισσότερα από 120.000 εκθέματα και χτίστηκε το 1900. 
Στο μουσείο θα θαυμάσουμε ευρήματα μοναδικής αξίας από τους τάφους της Κοιλάδας των Βασιλέων και των Βασιλισσών, καθώς και απαράμιλλης ομορφιάς κτερίσματα από τον τάφο του Φαραώ Τουτ Ανκ Αμόν, το μοναδικό τάφο που βρέθηκε ασύλητος. 
Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στις Πυραμίδες της Γκίζας, που αποτελούν ένα από τα Επτά Θαύματα του κόσμου. εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε επίσης το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας το οποίο έχει σώμα λιονταριού και πρόσωπο που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο. 
Θα ακολουθήσει γεύμα σε εστιατόριο του Καίρου. 
Τελευταίος σταθμός της ξενάγησης μας θα είναι το γεμάτο χρώματα παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, το οποίο είναι γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. 
Μπορείτε να απολαύσετε την υπόλοιπη μέρα σας ελεύθερα. 

3η μέρα: Εκδρομή στην Αλεξάνδρεια:
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε αλλά και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Η Αλεξάνδρεια απέχει από το Κάιρο 242 χιλιόμετρα. 
Στην Αλεξάνδρεια θα δούμε την Ελληνική Παροικία, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αλλά και το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του φάρου της Αλεξάνδρειας. 
Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο αλλά και το σπίτι του Καβάφη, στο οποίο έζησε και έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. 
Επόμενος σταθμός μας είναι οι πανέμορφοι κήποι της Μοντάζα, οι οποίοι περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. 
Ακολουθεί γεύμα σε κάποιο εστιατόριο και η ξενάγηση μας, ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, που αποτελεί και το μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. 
Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Κάιρο και το ξενοδοχείο. 

4η μέρα: Επιστροφή στην Αθήνα:
Αφού απολαύσουμε το τελευταίο πρόγευμα μας στο ξενοδοχείο και στο Κάιρο, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου παίρνουμε και την πτήση της επιστροφής μας για την Αθήνα. 

 

Η εκδρομή στο Κάιρο περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια,
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό,
 • Γεύματα βάσει τιμοκαταλόγου, 
 • Ξεναγήσεις βάσει του παραπάνω προγράμματος,
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,
 • Επαγγελματίες Ελληνόφωνοι αρχηγοί και συνοδοί,
 • Επαγγελματίες τοπικοί ξεναγοί,
 • Μεταφορές από/προς ξενοδοχείο/αεροδρόμιο εξωτερικού,
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων,
 • Ταξιδιωτικά έντυπα και χάρτες,
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια,
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 

Σημείωση: 
Η ροή του προγράμματος και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και τις ώρες λειτουργίας των χώρων και των μουσείων που θα επισκεφτούμε. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα το παραλάβετε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μας. 

Σημαντική ενημέρωση:
Για να ταξιδέψετε στο Κάιρο και την Αίγυπτο, είναι απαραίτητη η έκδοση βίζα και η κατοχή διαβατηρίου με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδίου. 

Ταξιδέψτε από διαφορετικά αεροδρόμια: 
Ταξιδέψτε από Θεσσαλονίκη & Κρήτη και κερδίστε έκπτωση εισιτηρίου 60 ευρώ κατά άτομο. 
Ταξιδέψτε από την υπόλοιπη Ελλάδα σε συνδυασμό με την Egyptair με τιμή από 120ευρώ το άτομο.