Ελληνικα
English Serbian Russian Română

Εκδρομή στη Βουδαπέστη

Ταξιδέψτε στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Μία πόλη με υπέροχα αξιοθέατα και μεγάλη ιστορία. 

Αεροπορική Εκδρομή
5 ημέρες

Ημερομηνίες ταξιδίου στη Βουδαπέστη:
5 ημέρες: 19-23 Απριλίου 2017

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στην Βουδαπέστη.
Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παίρνουμε απευθείας πτήση για τη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. 
Με την άφιξη μας, ξεκινάει η πρώτη μας ξενάγηση στην πόλη. Θα γνωρίσουμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το Ναό του Ματία, την πλατεία των Ηρώων, την όπερα αλλά και εξωτερικά το υπέροχο κοινοβούλιο της πόλης. 
Θα επισκεφτούμε το λόφο Γκέλερτ που προσφέρει εξαιρετική θέα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας στον Πύργο των Ψαράδων, ο οποίος είναι και σήμα κατατεθέν της πόλης.
Αποτελείται από εφτά πύργους πάνω σε μεσαιωνικά τείχη και προσφέρει υπέροχη θέα στην γύρω περιοχή.

Μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε την πόλη. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον γνωστό πεζόδρομο VACI όπου μπορείτε να βρείτε κρύσταλλα, κεντήματα, πορσελάνες, δίσκους κλασσικής μουσικής και άλλα όμορφα αντικείμενα. 

2η μέρα: Ξενάγηση στη Βουδαπέστη.
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα περιηγηθούμε στην σκεπαστή αγορά της πόλης, όπου μπορούμε να απολαύσουμε αλλά και να αγοράσουμε τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, τα ουγγαρέζικα λουκάνικα, τα κρασιά Τοκάι αλλά και πλήθος παραδοσιακών προϊόντων. 
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Εβραϊκή συνοικία με τη μεγαλύτερη συναγωγή στην Ευρώπη. Τέλος, θα κατευθυνθούμε στον πεζόδρομο VACI UTCA με γνωστά εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα.
Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε έναν καφέ, ή ένα ζεστό ρόφημα ή γιατί όχι κάποιο τοπικό γλυκό στα φημισμένα καφέ New York Gerbeaud. 

3η μέρα: Εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη: Σέντεντρε, Έστεργκομ και Βίσεγκραντ.
Απολαμβάνουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη. 
Θα επισκεφτούμε το μπαρόκ χωριό του Αγίου Ανδρέα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Μάργκριτ Κόβατς αλλά και μία μικρή ορθόδοξη εκκλησία που έχει το χωριό. 

Θα συνεχίσουμε κατά μήκος του Δούναβη για την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό και έπειτα θα συνεχίσουμε για το αναγεννησιακό χωριό Βίσεγκραντ όπου κατά τη διαδρομή μας, θα απολαύσουμε και το γεύμα μας, σε εστιατόριο στις όχθες του Δούναβη.

Επιστρέφουμε στη Βουδαπέστη το απόγευμα. 

4η μέρα: Ελεύθερη μέρα στη Βουδαπέστη ή προαιρετική εκδρομή στην Βιέννη.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και έπειτα, μπορείτε είτε να απολαύσετε μία ελεύθερη μέρα στη Βουδαπέστη, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη, ή ακόμα να μας ακολουθήσετε στην εκδρομή μας στη Βιέννη. 
Αν επιλέξετε να παραμείνετε στην πόλη, μπορείτε να επισκεφτείτε τα ιαματικά λουτρά της, καθώς θα βρείτε περισσότερα από 30 Spa. 
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το εξαιρετικό οικοδόμημα του Gellert, ένα Art Nouneau του 1900 με περισσότερες από 18 θερμές πηγές και πισίνα που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα αρχαία λουτρά του Caracalla. 
Αν επιλέξετε να πραγματοποιήσετε την κρουαζιέρα κατά μήκος του Δούναβη, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την πόλη μέσα από τα καθαρά νερά του ποταμού. 
Αν επιλέξετε να έρθετε στην εκδρομή μας στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση πόλης! 

5η μέρα: Επιστροφή στην Αθήνα:
Αφού απολαύσουμε το τελευταίο μας πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και επιστρέφουμε με την πτήση μας στην Ελλάδα. 

 

Η εκδρομή στη Βουδαπέστη περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines,
  • Διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία,
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά,
  • Βασιλικό γεύμα με απεριόριστο κρασί στο αναγεννησιακό εστιατόριο,
  • Μεταφορές και εκδρομές βάσει προγράμματος,
  • Χρήση εσωτερικής πισίνας, σάουνα και γυμναστηρίου αν επιλέξετε ξενοδοχείο που τα παρέχει,
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας,
  • ΦΠΑ,
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτικής για εκδρομείς έως 75 χρονών. 
Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός του παραπάνω πακέτου υπάρχουν οι ακόλουθες χρεώσεις: φόροι αεροδρομίων, ποτά κατά τη διάρκεια γευμάτων ή δείπνων, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, επίναυλοι καυσίμων, ή οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό. 

Σημείωση: 
Η ροή του προγράμματος και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και τις ώρες λειτουργίας των χώρων και των μουσείων που θα επισκεφτούμε. Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα το παραλάβετε λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μας.